Részletek

Rövid összefoglalás a projektről:

A projekt általános célja a TOP alapelveivel összhangban a fenntartható, intelligens és befogadó növekedést célzó, a belső erőforrásokra épülő, gazdaságélénkítő és foglalkoztatás-ösztönző térségi és helyi gazdaságfejlesztés elérése. Közvetlen célja a települési önkormányzat saját közétkeztetési feladatai ellátásának helyi alapanyagokra alapozott továbbfejlesztéséhez szükséges infrastruktúra és eszközfejlesztés a nem vidéki térségekben.

A projekt keretében az önkormányzat és egy önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozás közétkeztetést szolgáló infrastruktúra fejlesztése valósul meg, amely közvetve a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatását, a helyi termékek értékesítési csatornáinak infrastrukturális támogatását szolgálja.

Sárospatak Város Önkormányzata 2007-ben racionalizálta a helyi közétkeztetést. 1000 adagos központi főzőkonyha kialakítása történt szakmai és pénzügyi befektető bevonásával. A korábbi főzőkonyhákat tálalókonyhává minősítették, ez étel előállítás ezekben a konyhákban megszűnt. 2010-ben az Önkormányzat a szakmai-pénzügyi befektető tulajdonos tulajdonrészét megvásárolta és azóta 100 %-os tulajdonban Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft. néven működik a közétkeztetés.

Az elmúlt időszakban történt korszerűsítések és szerkezeti átalakítások igen jelentős piacbővülést és minőségi javulást eredményeztek a helyi közétkeztetésben. A Kossuth u. 57. alatt működő 1000 adagra tervezett központi főzőkonyha kapacitásait a jelenlegi adagszámok jelentősen túlterhelik, a konyha a legalaposabb kapacitástervezés mellett sem képes ellátni a megnövekedett igényeket.

A projekt célja tehát egy korábban tálaló- melegítőkonyha átalakítása, felújítása, főzőkonyhává minősítése, amely képes a hiányzó főzőkonyhai kapacitások biztosítására. A fejlesztéssel érintett konyha a város tulajdonában lévő kollégiumi épület földszintjén található, közműcsatlakozásokkal mérhető módon ellátott. A konyha épületének felújítása nem jelent építészeti szempontból bővítést, a meglévő alapterület teljes felújításával (épületgépészet, villamos hálózat, légtechnika, burkolatok, vakolatok, nyílászárók), valamint a 40 éves, használhatatlan állapotban lévő konyhatechnikai berendezések és gyártóeszközök cseréjével a szükséges eredmény elérhető. A felújított konyha további 800-1000 adag étel előállítására válik alkalmassá, ami a jelenlegi közétkeztetési igények biztonságos ellátását képes lehetővé tenni.

Projekt kezdete: 2017.06.01.

Projekt vége: 2019.04.15.

Szerződött támogatás összege: 73 543 620 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

További információ:

Innovo-Patak Sárospataki Városfejlesztő Nonprofit Kft. (menedzsment szervezet)

3950 Sárospatak, Kossuth L. út 50.

e-mail: innovo@sarospatak.hu

telefon: +36 47/311-676, +36 20/220-7026

Összefoglalás a projektről 
(zárás)

A projekt általános célja a TOP alapelveivel összhangban a fenntartható, intelligens és befogadó növekedést célzó, a belső erőforrásokra épülő, gazdaságélénkítő és foglalkoztatás-ösztönző térségi és helyi gazdaságfejlesztés elérése, melynek fő célja a gazdaságfejlesztési intézkedéseken keresztül megvalósuló munkahelyteremtés. Közvetlen célja a települési önkormányzat saját közétkeztetési feladatai ellátásának helyi alapanyagokra alapozott továbbfejlesztéséhez szükséges infrastruktúra és eszköz fejlesztés Sárospatakon. A projekt keretében az önkormányzat és egy önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozás közétkeztetést szolgáló infrastruktúra fejlesztése valósult meg, amely közvetve a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatását, a helyi termékek közétkeztetésben történő felhasználását is szolgálja.

A Kossuth u. 57. (Makk Hetes Éterem) alatt működő 1000 adagra tervezett központi főzőkonyha kapacitásait a jelenlegi adagszámok jelentősen túlterhelik, a konyha a legalaposabb kapacitástervezés mellett sem képes ellátni a megnövekedett igényeket.

A projekt célja tehát egy korábban tálaló- melegítőkonyha átalakítása, felújítása, főzőkonyhává minősítése volt, amely képes a hiányzó főzőkonyhai kapacitások biztosítására. A fejlesztéssel érintett konyha a város tulajdonában lévő kollégiumi épület földszintjén található, közműcsatlakozásokkal mérhető módon ellátott. A konyha épületének felújítása nem jelent építészeti szempontból bővítést, a meglévő alapterület teljes felújításával (épületgépészet, villamos hálózat, légtechnika, burkolatok, vakolatok, nyílászárók), valamint a 40 éves, használhatatlan állapotban lévő konyhatechnikai berendezések és gyártóeszközök cseréjével valósult meg. A felújított konyha további 800-100 adag étel előállítására vált alkalmassá, ami a jelenlegi közétkeztetési igények biztonságos ellátását képes lehetővé tenni.

Az épületfelújítás értéke: bruttó 31 millió forint

Kivitelező: Patak-Gáz Kft. (Sárospatak)

A konyhatechnológiai eszközök beszerzésének értéke: nettó 40 millió forint

Beszállító: Euro-ExpertTeam Kft. (Nyíregyháza)

MLM 2001 Bt. (Kecskemét)

A projekt fizikai zárása 2019. április 15-én megtörtént.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el